Правила лотереї

Що необхідно для участі?

Щоб стати учасником лотереї, потрібно в установлений щорічними правилами термін подати заявку (заповнити анкету). Подача заявки передбачає, що:

учасник надасть загальну біографічну інформацію про себе і свою сім’ю;
учасник надасть фотографії необхідного формату на себе і сім’ю;

Сім’єю по імміграційним законодавством вважаються суп

руги і їхні діти до 21 років. Відповідно, учасник повинен надати інформацію і фотографію:

на себе;
на дружину / чоловіка (якщо учасник перебуває у шлюбі) — навіть якщо чоловік / дружина не поїде в США в разі виграшу;
на всіх дітей до 21 років подружжя, в т.ч. від попередніх шлюбів подружжя, — незалежно від того, чи проживають діти спільно і чи поїдуть в США в разі виграшу;

Учаснику не потрібно надавати інформацію і фотографії на дітей, які самі перебувають у шлюбі або старше 21 років.

Кожен із подружжя може подавати свою заявку. Це природним чином

подвоює шанси тих, хто перебуває у шлюбі.

Максимальні шанси потрапити в США у тих учасників, яким ще не виповнилося 21 року. Адже тоді можна брати участь і самостійно, і в складі заявок батьків (потрійний шанс).

Тим, хто не перебуває в шлюбі і не має дітей, потрібно надати дані і фото тільки на себе.

Відсутність необхідної інформації та / або фотографій може призвести до відмови у візі в разі виграшу. Серйозні помилки в наданій інформації також можуть привести до відмови у візі.

Перше правило лотереї Green Card

Щоб подати заявку, учасник повинен був народитися в країні, яка знаходиться в списку країн-учасниць лотереї. Список щорічно визначається Державним Департаментом США. У цей список входять всі країни світу, крім тих, які виключені. Саме країна народження вказується в анкеті як країни участі!

На даний момент виключені наступні країни: Бразилія, Великобританія (окрім Північної Ірландії) і її залежні території, В’єтнам, Гаїті, Гватемала, Домініканська Республіка, Індія, Канада, Китай (материковий), Колумбія, Мексика, Сальвадор, Пакистан, Перу, Філіппіни, Еквадор, Південна Корея і Ямайка.

Відповідно, уродженці всіх інших країн можуть брати участь в лотереe. Зверніть увагу: правило встановлено для країни народження. Неважливо, в якій країні ви проживаєте або громадянство якої країни ви маєте. Важливо тільки те, де ви народилися.

Виключені ті країни, з яких за останні 5 років в США вже приїхало понад п’ятдесят тисяч іммігрантів. Оскільки метою лотереї Green Card є підтримка національного розмаїття, немає сенсу приймати заявки від уродженців тих країн, з яких вже приїхало так багато людей.

З цього правила є два винятки, які в деяких випадках дозволяють брати участь навіть тим, хто народився в «виключений» країні:

Якщо учасник, який народився в «виключеною» країні, перебуває у шлюбі з уродженкою / уродженцем «дозволеної» країни, то обоє можуть брати участь (подавати власні заявки), заявляючи в якості країни участі «дозволену» країну.
Якщо обоє батьків учасника, який народився в «виключеною» країні, не народилися в цій «виключений» країні і не проживали там в той час на постійній основі, то учасник може брати участь і заявити в якості країни участі «дозволену» країну народження будь-якого з батьків.
Друге правило лотереї Green Card

Щоб переможець міг отримати імміграційну візу, він повинен мати як мінімум середню освіту або трудовий стаж по високо-кваліфікованої спеціальності.

На практиці це означає наступне:

якщо до моменту отримання імміграційної візи ви закінчите середню школу, середньо-спеціальна або вища технічний навчальний заклад або будете навчатися у вищому навчальному закладі, цього буде достатньо.
якщо ж є тільки базову освіту, то отримати «грін карту» можна тільки при наявності трудового стажу не менше 2 років за останні 5 років по високо-кваліфікованої спеціальності.
загальні заборони

Як бачите, ніяких вікових обмежень на участь в лотереї немає. Може брати участь і «вчорашній» школяр, і похилого віку пенсіонер. Вимог щодо володіння англійською мовою також немає. Так що, насправді, основна проблема — не в правилах. Правила дуже прості і їм відповідають майже всі.

Але крім дотримання правил лотереї потрібно ще й не потрапити під обмеження, встановлені для всіх потенційних американських іммігрантів. У перерахованих нижче випадках при виграші доведеться готувати додаткові документи, або ж може діяти тимчасовий або постійний заборона на в’їзд в США, або ж для отримання «грін карти» після виграшу знадобиться клопотання про поблажливість.

Медичні протипоказання:
Наявність соціально-небезпечного захворювання чи соціально-небезпечного психічного розладу;
Вживання наркотичних чи психотропних речовин;
Відсутність необхідних щеплень;
Ризик виявитися під опікою держави через вкрай важкої хвороби (public charge);
Проблеми з законом і візовим законодавством:
Умисні суспільно небезпечні злочини (crime involving moral turpitude);
Попередні депортації чи нелегальне перебування в США понад 180 днів;
Візове шахрайство (фіктивний шлюб або надання підроблених документів);
Перебування в США з візою J-1, якщо для неї встановлено і ще не виконано вимогу 2YHR — two-year home residence requirement (це не відноситься до студентською програмою Work & Travel);

Як показує практика, саме ці обмеження найчастіше перешкоджають отриманню імміграційної візи. Якщо ви припускаєте, що у вашій ситуації можуть бути проблеми, задайте питання в розділі «Питання».